5Talenten

Word talentbuddy

Word talentbuddy

Organisaties zitten boordevol onbenut talent.

Grote kans dat er op jouw werkvloer onbenut potentieel rondloopt. Dat is het ontwikkelen waard, in het belang van je bedrijf én van je medewerkers.  Maar hoe boor je dat talent aan? Het is belangrijk om een ontwikkelbeleid te hebben dat gericht is op het ontdekken en ontwikkelen van persoonlijke kwaliteiten. En ook dat medewerkers de ruimte hebben om te experimenteren met waar ze goed in in zijn.  Maar talent komt het beste tot zijn recht bij interventies dicht op de werkvloer. Daarom zijn talentbuddies een reuzegoed idee!

Wat zijn talentbuddies

Je leidt één of meer vakinhoudelijk ervaren medewerkers op tot talentbuddies. Je leert ze hoe je talent herkent, hoe je één talenttaal kunt spreken en hoe je collega’s kunt coachen. De talentbuddies helpen andere collega’s om in zichzelf te investeren en begeleiden hen waar nodig. Daarvoor hebben ze een toolbox tot hun beschikking met talentscans, oefeningen en coachingsvaardigheden.

Competentieontwikkeling

Talentbuddies kunnen een rol spelen in de vertaling van persoonlijke talenten naar functie- en organisatiecompetenties. Bijvoorbeeld: hoe geeft een collega met zijn of haar unieke kwaliteiten invulling aan de competentie ‘Ondernemend’. De ene collega doet dat door een neus te hebben voor de juiste persoon om mee samen te werken terwijl de andere juist een neus heeft voor innovatieve ontwikkelingen. Daarmee maak je de competenties die jouw organisatie hanteert ineens een stuk praktischer en uitdagender.

Resultaat

Talentbuddies dragen eraan bij dat iedere collega  er op zijn of haar eigen manier mag zijn. Ze functioneren als ‘maatje’ die hun collega’s aan de hand nemen om een stap verder te zetten als het gaat om hun ontwikkeling. Ze staan niet in een hiërarchische relatie tot de mensen die zij helpen.

Maatwerk

Talentbuddies ontwikkelen is maatwerk. Zorg voor de juiste mensen, die vakinhoudelijk de expertise hebben waarmee ze anderen vooruit kunnen helpen, maar ook goed kunnen coachen. Dit past bijvoorbeeld goed bij de overdracht van kennis bij een naderend pensioen. Zorg er ook voor dat je goed voor ogen hebt wat je wilt bereiken met de inzet van talentbuddies. Past het binnen jullie organisatiecultuur? En tot slot, zorg ervoor dat de talentbuddies zich blijven ontwikkelen en dat duidelijk is wat zij bijdragen aan de organisatiedoelen. Rapporteren zij bijvoorbeeld? En zo ja, aan wie?

Doorpraten over talentbuddies in jouw organisatie? Neem contact op via de knop hiernaast.