5TalentenTeamontwikkeling met Tuckman

Teamontwikkeling met Tuckman

Ken je dat magische gevoel dat het goed zit in een team en iedereen op z’n plek zit? Dat is team-intelligentie. Het ontstaat als teamleden elkaar écht goed kennen en begrijpen. Werken met talenten en sterke punten draagt daar enorm aan bij.

Als nieuw of bestaand team herken je ze vast wel: de fases van teamontwikkeling. Die gaan niet vanzelf. daarom heb je als team soms behoefte aan praktische tools om als team verder te komen. Gebruik maken van ieders talenten geeft jullie een veilige en laagdrempelige manier om dingen te bespreken en op elkaar afgestemd te raken.

Voor wie

Deze workshop is heel geschikt voor teams die (nog) beter willen samenwerken. Bijvoorbeeld omdat het team nog niet zolang bestaat, een nieuwe opgave heeft of er veel wijzigingen zijn geweest. Jullie willen tools waarmee je zelf verder kunt bouwen aan de ontwikkeling van het team. Misschien hebben jullie al kennis gemaakt met het sterke punten denken, of wil je daar nu juist mee starten.

Wat gaan we doen

De workshop Teamontwikkeling met Tuckman is altijd maatwerk. Afhankelijk van de fase waarin het team zich bevindt en waar het naartoe wil, wordt een programma op maat gemaakt. Voorbeelden van thema’s waarmee we aan de slag kunnen:

  • Vorming van een nieuw team
  • Hoe ‘werken’ onze talenten in de groep? Hoe beïnvloeden we elkaar?
  • Talentgericht aanspreken. Da’s anders (en veel effectiever) dan feedback
  • Teamtalenten beter benutten
  • Samenwerken aan een project of teamopgave. Hoe verdelen we de taken?

Teamtalenten hebben een vaste plek in de workshop. Als jullie dat nog niet eerder hebben gedaan doen alle deelnemers alsnog een talententest.

Praktische informatie

tot 12 deelnemers

live 3,5 uur (incompany), online 2,5 uur

inclusief teamresultaten en sterke punten bordjes