5TalentenOver 5Talenten

Ik ben Lucy Scharloo, het gezicht achter 5talenten. Ideeënfontein met een antenne voor talent, positivo en enthousiasteling.

Vanuit het mooie Utrecht, maar met Zwolse roots, is heel Nederland mijn werkgebied. Ik kom bij veel organisaties over de vloer en doe niets liever dan mensen en/in organisaties met hun neus op hun talenten drukken. Voor mij is het zó logisch: echt iedereen heeft talent. Het is de meest duurzame bron die je helpt om te floreren en te excelleren. Je moet het alleen wel zien, (h)erkennen én keuzes durven maken die bij (je) talent passen.

Jobhopper

Lang rolde ik van de ene in de andere baan. Overal was ik een beetje goed in, maar ik stopte vooral veel energie in het bijspijkeren van de dingen waar ik niet zo goed in was. Mijn talenten vond ik niet echt van toegevoegde waarde. Al jobhoppend kwam ik wel in een vakgebied terecht dat ik reuze interessant en veelzijdig vond, namelijk HR. Ik ben de opleiding HBO HR management gaan doen en heb me voor mijn afstudeeronderzoek verdiept in de sterke punten methode. Daarna heb ik veel ervaring opgedaan als HR adviseur in corporatieland.

Aha!

Ik liep echt warm voor deze methode, vooral toen ik het in de praktijk ging uitproberen. Alles waar ik goed in ben kwam bij elkaar, die talenten van mij waren helemaal niet zo nutteloos. Sterker nog, hoe meer ik ze ging gebruiken, hoe lekkerder ik werkte. Echt een ahá-gevoel! Daaruit is 5Talenten ontstaan. Door heel veel sterke punten gesprekken ben ik echt een expert geworden. Ik zie, hoor en voel ze altijd. En om te kunnen beschikken over meer slimme tools om talent te gebruiken heb ik me ontwikkeld tot werkdesigner.

Luisteren naar talent

Ik weet dus uit ervaring dat het negeren van je talenten een mission impossible is. En ook hoe vindingrijk, krachtig en zelfverzekerd je wordt als je wel naar je talent luistert en het durft te gebruiken. Dat is precies waar ik organisaties in wil meenemen. Ik wil laten zien wat er gebeurt als je stopt met ‘gap’ gericht denken en met systemen die gericht zijn op controle. In plaats daarvan geef ik organisaties en medewerkers betere alternatieven, die gaan over eigenaarschap en vindingrijkheid van medewerkers. Ik help graag  organisaties die een maatschappelijke opgave hebben.

Expertise

Je kunt 5Talenten inzetten voor alles wat met sterke punten en pro-actief werkgedrag te maken heeft. Ook als het nog ‘uitgevonden’ moet worden, de sterke punten methode en werkdesignen zijn immers vrij nieuwe wetenschappen. Ik vind het leuk om samen de bakens te verzetten.

Heb je een vraag of wil je weten wat 5Talenten voor je kan doen?

Maak een belafspraak.

Samenwerkingspartners

Ik werk samen met een netwerk van specialisten waar ik een beroep op kan doen voor bepaalde expertises of bij grotere trajecten.

De MonitorGroep, partner op het gebied van meten en verbeteren, experts in het mooier maken van organisaties.

MonitorGroep

De Werkdesign Club, een groep creatieve en enthousiaste trainers, coaches, wetenschappers en adviseurs met verschillende expertises.

Werkdesign Club