5TalentenWerkdesign

Werkdesign

Huh werkdesign?

Werkdesignen, wat is dat nou weer? Tja, misschien klinkt het een beetje vaag, maar het is letterlijk wat het zegt: je designt je werk. Je ontwerpt, knutselt en schaaft net zo lang aan je werkzaamheden tot je werk gewoon elke dag een hele toffe ervaring is.

Werkdesignen is een wetenschappelijk onderbouwde methode om pro-actief, je neemt dus zelf het initiatief en de verantwoordelijkheid, je werk anders te gaan ervaren. Niet in een hoekje zitten wachten tot het leuk wordt dus, maar echt de handen uit de mouwen steken. Je gaat kritisch te kijken naar welke taken en werkzaamheden jou veel energie geven en welke taken en werkzaamheden jou juist uit je energie halen. Vervolgens ga je die taken ‘hacken’.

Hacken?

Werkdesignen is een vrij nieuwe wetenschap, met nog een hoop engelse termen. Moet je even doorheen kijken. Hacken betekent dat je kleine aanpassingen doet waardoor je slimmer of makkelijker werkt, waardoor je werk leuker of uitdagender wordt, of waardoor je beter voor jezelf en je energiebalans kunt zorgen.

Hacken is experimenteren met slimme, persoonlijke omweggetjes die jouw werk leuker of makkelijker maken

Dat doe je door er een element aan toe te voegen, bijvoorbeeld speelsheid, uitdaging of humor. Of door iets te veranderen aan de volgorde, de tijd of de plaats.

  • je moet regelmatig ‘nee’ verkopen aan klanten en soms hoor je jezelf voor de zoveelste keer hetzelfde zeggen. Je neemt je voor om te gaan oefenen met ‘smizen’ (glimlachen met je ogen á la Tyra Banks). Telkens als een klant met een grote glimlach wegloopt heb je een gevoel van overwinning. Jij blij, klant blij!

5Talenten is aangesloten bij de eerste nederlandse werkdesigners en kan je er alles over vertellen.

De workshop

Een werkdesign workshop is een energieke, creatieve workshop waarbij je met een groep of team heel praktisch aan de slag gaat met het hacken van bepaalde onderdelen van je werk. Dit kan gaan over een bepaald thema zoals werkdruk, het organiseren van je werk of van je energiebalans. Maar het kan ook gewoon gaan om een betere ervaring van je dagelijkse werk.

Voor wie

Voor groepen of teams die zin hebben om pro-actief de dagelijkse ervaring van hun werk te verbeteren. En die het leuk vinden om daar op een onconventionele manier naar te kijken.

Praktische informatie

6-15 deelnemers

live 3,5 uur (incompany)

1.500,- inclusief trainingsmateriaal